Har din baby også refluks?

Vi fik os en lille pige i sommers og kunne ikke være lykkeligere. Vi havde nemlig længe prøvet at blive gravide uden held. Jeg fødte en måned før termin men fødslen gik fint og hun var sund og rask.

Vi vidste dog ikke hvad der ventede os. Allerede efter et par uger begyndte vi at indse at hvis vi lagde hende ned lige efter amningen, så røg al maden op igen. Nogle gange gik der lidt tid før dette skete og så kom det op og var helt klumpet og hun skreg. Man kunne bare se hvor ubehageligt og smertefuldt dette var for hende. Som forældre er der ikke noget værre end at se sit barn lide på den måde.

Efter et par besøg hos lægen kom vi hurtigt frem til at vi havde en refluks baby. Refluks er når lukkemusklen som lukker mavesækken ikke er moden nok og derfor ikke klarer opgaven godt nok. Derfor opstår der tilbageløb fra mavesækken og op i spiserøret. Det sker især fordi babyer får flydende mad (mælk) og tyngdekraften hjælper ikke ligefrem på det, når de bliver lagt ned.

Problemet var dog mest at lægen ikke kunne hjælpe så meget. Vi fik at vide at vi skulle vente 20-30 minutter med at lægge hende ned efter amningen og samtidig hæve sengeenden så hun ligger skråt. Det var derfor nogle hårde nætter, fordi jeg skulle amme så ofte og samtidig  holde hende oprejst i så lang tid før hun kunne komme ned og ligge. Jeg var udmattet og kunne også se at refluksen nærmest kun blev værre.

Jeg begyndte så at lave en masse research og kom frem til en forum hvor flere mødre anbefalede at søge osteopat til baby. Jeg fandt så en osteopatisk klinik, der tilbyder refluks behandling. Nu har vi så været der et par gange og det har allerede hjulpet en del, så det vil vi helt klart fortsætte med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *